MARDİN / KIZILTEPE - Cumhuriyet Ortaokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulun Tarihçesi:

Okulumuz,1956 yılında Kızıltepe Ortaokulu olarak açılmış ve uzun yıllar Kızıltepe’nin tek Ortaokulu olarak hizmet vermiştir.1974 yılında  okulun bünyesinde Kızıltepe Lisesi açılmış ve hem  Ortaokul hem de Kızıltepe Lisesi olarak eğitim veren bir kurum olmuştur.1979 yılında Kızıltepe Lisesinin binası bağımsız olarak yapılınca lise bölümü bu binadan taşınmış,Kızıltepe Ortaokulu olarak eğitim vermeye devam etmiştir.Uzun yıllar Kızıltepe Ortaokulu olarak faaliyet gösteren okulumuz 1997 yılında ilköğretimin 8 yıla çıkarılması ile ismi Merkez İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir.2004 yılında okul bahçesine sonradan bağımsız olarak kurulmuş olan Cumhuriyet İlköğretim Okulu ile birleştirilmesine karar verilmiştir ve 2004 yılından sonra okulumuzun ismi Cumhuriyet İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir.2015-2016 Eğitim öğretim yılı sonuna kadar bu isimle faaliyet göstermekte iken ilkokul  kısmının yan tarafımızda bulunan Koçhisar Kız Mesleki ve Teknik Lisesinin yerine taşınmasıyla mevcut binamızda sadece ortaokul olarak hizmet vermeye devam etmektedir..Kızıltepe’de kurulan ilk okul olması nedeniyle bir çok öğrenci mezun etmiştir.Geniş bir arşive sahip olan okulumuz 2016/2017 Eğitim Öğretim Yılı itibarıyla müstakil Ortaokul olarak faaliyet göstermektedir.Mezun olan birçok öğrencimiz şuanda çeşitli mesleklerde görev yapmaktadırlar.

Yayın: 11.12.2023 - Güncelleme: 11.12.2023 08:13 - Görüntülenme: 50