MARDİN / KIZILTEPE - Cumhuriyet Ortaokulu

Ock

Çırağan Sarayı Yandı (1910)

Çırağan Sarayı Sultan Abdülaziz zamanında Kuzey Afrika mimari stilinde Ermeni Müteahhitler Sarkis Balyan ve ortağı Narsisyan Kirkor tarafından inşa edilmişti. Çırağan Sarayı 1909’da Meclis-i Mebusan olarak kullanılmaya başlamıştı. Bu saray sebebi bilinmeyen bir şekilde 19 Ocak 1910’da çıkan bir yangında büyük hasar gördü. Yangından sonra güvenlik önleminin alınmaması sarayda bulunan bir çok değerli eserin çalınmasına ve yağmalanmasına yol açtı.

Ock

YARIN SAAT 09:00 DA YAPILACAK OLAN KARNE TÖRENİMİZE TÜM VELİLERİMİZ DAVETLİDİR.

KARNE TÖRENİMİZ YARIN SAAT 09:00 DA YAPILACAKTIR.TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE DUYURULUR

Ock

Sultan Tuğrul Abbasi Halifesini Büveyhoğullarının Baskısından Kurtardı (1060)

Arslan Besasri Şii Büveyhoğullarının komutanıydı. Bağdat’ı ele geçirmiş İslam halifesini zor durumda bırakmıştı. Sultan Tuğrul bu duruma müdahale ederek halifeyi Şii baskısından kurtardı. Kaçmak zorunda kalan Arslan Besasri 18 Ocak 1060 tarihinde yakalanarak öldürüldü.

Ock

MEB TARAFINDAN OKUL SERVİS ARAÇLARININ ÇALIŞTIRILMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR YAYIMLANDI.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, öğretmenlerin mesleki yeterlilikleri ile bilgi, beceri ve yetkinliklerinin geliştirilmesi, yayımlanan öğretim programlarının etkili ve verimli bir şekilde aktarılmasının sağlanabilmesi amacıyla gerçekleştirilen "Öğretmenlerimizle 2023´e" projesinin başvuruları başladı.

Ock

Körfez Savaşı Başladı (1991)

Irak devlet başkanı Saddam Hüseyin Kuveyt’i işgal etti. Böylece dünya petrol rezervinin %20’si Irak’ın kontrolüne geçmişti. Birleşmiş milletler Güvenlik Konseyi Irak´dan derhal bu işgale son vermesini aksi durumda kuvvet kullanılacağını bildirdi. ABD öncülüğünde bölgeye bir çok devletin katılımı ile koalisyon gücü gönderildi. Koalisyon güçlerine ait savaş uçakları 16-17 Ocak 1991 gecesi Irak’a karşı büyük bir hava harekatı başlattı. Böylece körfez savaşı başlamış oldu.

Ock

DİN KÜLTÜRÜ DERSİ İLÇE ZÜMRE TOPLANTISI 12 ŞUBAT 2018 TARİHİNDE İLÇEMİZ ZERGAN İMAM HATİP ORTAOKULUNDA SAAT 15:00 DA YAPILACAKTIR.İLGİLİ ÖĞRETMEN ARKADAŞIMIZA DUYURULUR

Ock

TEKNOLOJİ TASARIM DERSİ İLÇE ZÜMRE TOPLANTISI 12 ŞUBAT 2018 TARİHİNDE İLÇEMİZ ZERGAN ORTAOKULUNDA SAAT 15:00 DA YAPILACAKTIR.İLGİLİ ÖĞRETMEN ARKADAŞIMIZA DUYURULUR