MARDİN / KIZILTEPE - Cumhuriyet Ortaokulu

Nis

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Birliği, Kişisel sağlık verilerinin işlenmesi ve mahremiyetinin sağlanması hakkındaki yönetmelikte yeni bir düzenleme yaptı.

Yapılan yeni düzenleme ile ilk etapta hastaların muayene, tetkik, ameliyat ve hastaların ambulansta taşınması ile hastaneden hastaneye transferi anında perde, paravan veya önlük gibi malzemelerin kullanılmasına zorunluluk getirildi. Bunun yanında Bakanlık, sağlık kuruluşlarındaki bebek bakım ve emzirme odalarına özel ihtimam gösterilmesini istedi.

İŞİ OLMAYAN HASTANIN YANINDA BULUNAMAYACAK

Diğer bir düzenleme ise doktorlara yönelik yapıldı. Buna göre hastanın sağlık kuruluşunda tedavisi sırasında ilgisi olmayan kişiler hatta tedavisiyle ilgisi olmayan hemşire, doktor bile hasta mahremiyeti kapsamında yanında bulunamayacak. Ayrıca Bakanlık hastanın sağlığı ile ilgili bilgiler ile ölüm olayı sonrasında da mahremiyet hakkına riayet edilmesi konusunda uyardı.

YAKINLARI DA ÇEKEMEYECEK

Bakanlık toplum tarafından hoş karşılanmayan resim ve videolara da yasak getirdi. Yeni düzenlemeyle yakını olan hastanın fotoğrafını çekip ´Dua bekliyoruz´, ´Geçmiş olsun´ gibi sözler yazarak sosyal medyada yapılan paylaşımlar son bulacak. Hasta, yeni düzenlemeler kapsamında mahremiyet yönetmeliklerindeki yeni düzenlemelere uymayan sağlık personeline veya sağlık kurumlarına dava açarak hakkını arayabilecek.

Nis

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI PROGRAMIMIZ PAZARTESİ GÜNÜ SABAH SAAT 08:00 BAŞLAYACAKTIR.TÜM ÖĞRETMENLERİMİZİN BELİRTİLEN SAATTE OKULDA HAZIR OLMALARI RİCA OLUNUR

Nis

Milli Eğitim Bakanlığı, 2017 yılında ödül alan personellerin listesi 2018 Nisan ayı tebliğler dergisinde yayımlandı.

Tebliğler Dergisi´nde açıklanan listeye göre 2017 yılında Milli Eğitim Bakanlığında 2 bin 394 personel ödüllendirildi.

Nis

TÜRKÇE YETERLİK SINAVINA GİRİŞ BELGELERİ YAYINLANDI.SINAVA GİRECEK SURİYELİ ÖĞRENCİLERİMİZİN SINAV GİRİŞ BELGELERİNİ İDAREDEN ALMALARI RİCA OLUNUR.

Nis

Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu kapsamında 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılında yapılacak olan Merkezi sınava girecek 8.sınıf öğrencilerinin Merkezi Sınav Başvuru İşlemleri 20 NİSAN 2018 (CUMA) günü SAAT 18:00´e KADAR UZATILMIŞTIR. Öğrenciler için Merkezi Sınav Başvuru Ekranı tekrar kullanıma açılmıştır.

Not-01: Okul idareleri tarafından Merkezi Sınav Başvurusu yapan öğrencilerden halen başvurusu onay bekleyen veya reddedildi görünenlerin bilgi kontrol/güncelleme ve başvuru onay işlemlerinin e-Okul Sınav İşlemleri / Sınavla Öğrenci Alacak Okul Başvuru Onay İşlemleri / Onay İşlemleri" ekranı üzerinden ivedilikle tamamlanması gerekmektedir.

Nis

MARDİN VALİLİĞİ,MARDİN BÜYÜKŞEHİR VE MARDİN MÜZE MÜDÜRLÜĞÜ İŞBİRLİĞİ İLE GERÇEKLEŞTİRİLECEK OLAN ´´2.ULUSLARARASI MARDİN UÇURTMA FESTİVALİNE´´ TÜM PAYDAŞLARIMIZ DAVETLİDİR.

TARİH :20-24 NİSAN 2018

YER :CUMHURİYET MEYDANI -ÜNİVERSİTE KAMPÜS /MARDİN

Nis

Kodlama, robotik, STEM ve havacılık temalarını sergilemeleri amacıyla "Bakırköy II. Robotik ve Kodlama Festivali" düzenlenecektir. Tüm Öğrencilerimize duyurulur...

İstanbul Valiliğinden alınan ilgi yazıda, Bakırköy İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünün; 03-04 Mayıs 2018 tarihlerinde Türkiye geneli resmî/özel tüm anaokul, ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okul öğrencilerine yönelik, öğrencilerin

adresi üzerinden Stant Talep Formunu 15 Nisan 2018 tarihine kadar doldurarak kodlama, robotik, STEM ve havacılık temalarını sergilemeleri amacıyla "Bakırköy II. Robotik ve Kodlama Festivali" düzenlenecektir.

Duyurusuna

linkinden ulaşılabilecektir.

Nis

Ankara ili Yenimahalle ilçesinde faaliyette bulunan Özel Gülnihal İlkokulu ve Ortaokulu Müdürlüğünün 2017-2018 eğitim öğretim yılında Türkiye geneli resmî/özel tüm ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik, ´´Çizgi İzleyen Robot Yarışması" düzenleme talebi bildirilmiştir.  Duyurusuna http://yegitek.meb.gov.tr/www/yarisma-duyurulari/kategori/18 linkinden ulaşılabilecektir.

Nis

"Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamda; toplu beslenme sistemindeki sağlıklı menülerin oluşturulması, fiziksel aktivitenin artırılması ve yapılacak ortak çalışmalarda kaynak teşkil etmesi açısından Sağlık Bakanlığı tarafından rehber, kitap, broşür, afiş vb. Materyaller geliştirilmiş ve

internet adresinde erişime sunulmuştur.