Cumhuriyet Ortaokulu

Tepebaşı Mah. 656.Sok. No21 Kızıltepe / Mardin
Vizyon
“Çocuklarımızın düşlerinin buluştuğu “eğitim, bilim ve kültür yuvası” bir okul olmak.”
Misyon
Sevgi ve saygıyı esas alarak, hoşgörü ortamı içerisinde, görev sorumluluğu ve bilinci çerçevesinde, milli eğitim temel kanunu ilke ve esasları doğrultusunda,ATATÜRK ilke ve inkılapları ışığında; yakın planda (LYS)lise yerleştirme sınavına,daha sonra da Yükseköğretime öğrenci seçme sınavına hazır hale gelmeleri ve başarılı olmaları hususunda çalışma alışkanlığı,planlı hareket etme,tertipli ve düzenli olma ,araştırmacı bir ruha sahip olma,okumayı sevme,bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip etme yönlerinden nitelikli öğrenci yetiştirme hususunda gayret gösterilmektedir.
Başarılar
2018/2019 Eğitim Öğretm Yılında 18 öğrenci Fen Lisesi uygulayan Lise Türüne yerleşmiştir. 2019/2020 Eğitim Öğretim Yılı 1.Döneminde Basketbol ve Voleybol dallarında İl ve İlçe 2.´liği 3 kupayı müzemize kazandırmayı başardık. 2021/2022 Eğitim Öğretim Yılında açık Tenis İl ikinciliği kupasını müzemize kazandırdık.
Kütüphane Kitap Sayısı :3600
Öğretim Şekli :Normal Öğretim - Ana Sınıfımız ikili Eğitim uygulamasıyla eğitim öğretime devam ediyor
Kaloriferli
Ulaşım
Şehir içi dolmuş, Yürüyerek, Özel araçla..(İlçe Tarım Müdürlüğü Karşısı) Okulumuz şehir merkezinde olduğundan ulaşım sorunu yoktur.
Tepebaşı Mah. 656.sok.no:21 Cumhuriyet Ortaokulu sitesi Kızıltepe/Mardin
Mardin il merkezine 23 km, Kızıltepe ilçe merkezinde.
Okulun Sınav Başarı Durumu
Okulumuzda her yıl Fen Lisesi ve Nitelikli Lise türlerinde öğrenci yerleşmektedir. Hedefimiz her yıl bu tür liselere yerleşen öğrenci sayılarını arttırmaktır.
Futbol,basketbol,voleybol
TÜBİTAK PROJE ÇALIŞMALARI
Proje Çalışmaları
2017/2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA 20 ADET TÜBİTAK PROJE ÇALIŞMALARI SERGİLENMİŞTİR,2018/2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA 25 ADET TÜBİTAK PROJE ÇALIŞMASI ONAYLANMIŞTIR.2019/2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA PANDEMİ NEDENİYLE ONAYLI 20 PROJEMİZ SERGİLENEMEMİŞTİR.
Diğer Hususlar
2021/2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA OKULUMUZ İL VE İLÇE KATEGORİLERİNDE 3 KUPAYI MÜZESİNE KAZANDIRMIŞTIR.2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA İL GENELİNDE DÜZENLENEN YILDIZ ERKEKLER YÜZME YARIŞMASINDA İL İKİNCİLİĞİ VE BÖLGE DÖRDÜNCÜLÜĞÜ DERECESİ ALDIK.