MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Kurtuluş Savaşımızın amacını ve ruhunu, milletimizin bağımsızlık istek ve azmini dile getiren İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif ERSOY'u Anma Günü" olarak okulumuzda da çeşitli etkinliklerle kutlanmıştır.

Mehmet Akif ERSOY'u Anma Günü Etkinlikleri faaliyetleri ile ilgili program Sosyal Bilgiler öğretmeni Berat YAPRAK tarafından oluşturulmuştur. Okul panomuzda da hazırlanan etkinlikler Eser İnceleme Kurulunun onayı alınarak hazırlanmıştır.

Ayrıca 11.03.2024 - 15.03.2024 tarihleri arasında sınıflarımızda Mehmet Akif ERSOY'un hayatı ve marşımızı yazma sürecinde yaşanan olayları anlatan ( TBMM Çocuk tarafından hazırlanan ) "Ali ve Ayşe İle İstiklal Marşı" adlı animasyon sınıflarımızda öğrencilerimize izlettirilmiştir. Ayrıca günün anlam ve önemini anlatan sunum da öğrenci ve öğretmenlerimizce sınıflarda izlenmiştir. Bunun yanında Bilişim derslerimizde kodlama çalışması ve Görsel Sanatlar dersimizde de görsel çalışmalar yapılmıştır. Yapılan çalışmalar sınıf panolarında sergilenmiştir.

Hüseyin ATMACA

26-12-2023