ÜLKE GENELİ ORTAK YAZILI SINAVI(6.SINIFLAR)

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2023/2024 Eğitim Öğretim Yılı 2.Dönem 1.Yazılı Sınavları 6.sınıf öğrencilerine yönelik çoktan seçmeli ve açık uçlu olacak şekilde sınav yapılacaktır.

6.Sınıf Türkçe Dersi:26 Mart 2024 Saat:09.40-10.20  (16 soru)

6.sınıf Matematik Dersi:27 Mart 2024 Saat:09.40-10.20 (10 Soru)

sınav sonuçları çğrencilerin 2.dönem 1.yazılı notları olarak e-okul sistemine işlenecektir.

Lütfen belirtilen zamanda öğrenciler sınavlara eksiksiz katılım sağlayacak şekilde okula gönderelim.

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında Okutulacak Seçmeli Dersler!

1-  Seçmeli derslerin seçim işlemlerinin 30 Ocak-12 Şubat 2024 tarihleri arasında tamamlanması gerekmektedir.

2- Velilerimizin seçmeli ders çizelgesinde yer alan "İnsan, Toplum ve Bilim" , "Din, Ahlak ve Değer" ve "Kültür, Sanat ve Spor" alanlarının her birinden en az birer ders seçimi yapmaları gerekmektedir.

3- Toplam 3 dersten 6 saatlik seçmeli ders belirlenecektir.

4- Belirlenen seçmeli derslere ilişkin dilekçeler okul mdüürlüğüne iletilerek e-okul sistemine girişi sağlanacaktır.

5- Herhangi bir mağduriyet oluşmaması için en geç 12/02/2024 tarihine kadar belirtilen işlemlerin tamamlanması önem arz etmektedir.

6- Seçmeli ders belirlemelere ilişkin dilekçeler ilgili sınıf öğretmenlerince öğrencilere verilecektir.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Tarihi Belli Oldu!

Milli Eğitim Bakanlığı, birçok öğrencinin heyecanla beklediği İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nın tarihini açıkladı. Sınav, 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

Başvuru yapmak isteyen ilköğretim ve ortaöğretim kademesindeki öğrenciler, belirlenen tarihte saat 10.00'da tek oturum halinde düzenlenecek sınavda yer alabilecekler.Öğrencilerin burs alabilmek için gireceği bu sınav, eğitim hayatlarına destek sağlayacak ve başarılı öğrencilere maddi olanaklar sunacak.

Sınavın tek oturumda gerçekleştirilecek olması, öğrencilerin hazırlıklarını daha etkin bir şekilde planlamalarına olanak tanıyacak. 2024 Bursluluk Sınavı, Pazar günü saat 10.00'da başlayacak.

Ortak Yazılı Sınavların Yapılması

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme Yönetmeliği

İlgi yönetmeliğin Yazılı ve uygulamalı sınavlar başlıklı 5. Maddesinde;

"1) Yazılı ve uygulamalı sınavlarla ilgili olarak aşağıdaki esaslara uyulur:

a) Sınav, öğrencilerin kazanım ve beceri edinme düzeylerinin belirlenmesi amacıyla yapılır.

b) İlçe, il veya ülke genelinde ortak yazılı sınavlar yapılabilir. Bu sınavların uygulanmasına ilişkin iş ve işlemler millî eğitim müdürlüklerince yürütülür.

c) Bir dönemde her dersten iki yazılı sınav yapılır. Ancak haftalık ders saat sayısı altı ve üzeri olan derslerde il sınıf/alan zümrelerince karar alınması durumunda üçüncü sınav yapılabilir.

ç) Okullarda sınavlar;

1) 1. dönem 1. sınavlar: Ekim ayı son haftası–Kasım ayı ilk haftası,

2) 1. dönem 2. sınavlar: Aralık ayı son haftası–Ocak ayı ilk haftası,

3) 2. dönem 1. sınavlar: Mart ayı son haftası–Nisan ayı ilk haftası,

4) 2. dönem 2. sınavlar: Mayıs ayı son haftası–Haziran ayı ilk haftası,

Sınavlar belirtilen tarih aralıklarında ve klasik yazılı sınav uygulamasına göre yapılacaktır. Tüm öğrenci ve velilerimize önemle duyurulur.

8383 VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ